Debatet në nivel rajoni, Tirana hap nesër edicionin V të Kampionatin Kombëtar të Debatit
3 Maj, 2022
Përfundon Faza e Debateve Pre-Eliminatore. Këto janë 8 debatet e Fazës Eliminatore!
28 Qershor, 2022

Përfundon faza e debateve në nivel rajoni. Këto janë 32 skuadrat Pre-Eliminatore që do të vijnë në Tiranë!

Pas një rrugëtimi të gjatë në 100 shkolla dhe mbi 38 qytete, edicioni i pestë të Re-Debate ka arritur në fazën më të rëndësishme të tij. Pasi debatet në rang rajonal kanë mbaruar, 32 shkollat finaliste për këtë edicion janë si më poshtë:

Nr. SHKOLLA QYTETI PIKËT
1 Hydajet Lezha Lezhë 269
2 Protagonistët Tiranë 267
3 Flatrat e Dijes Fier 262
4 P.N. Luarasi Tiranë 261
5 Ibrahim Rugova Kamëz 260
6 Qemal Stafa Tiranë 259
7 Janaq Kilica Fier 254
8 Sami Frashëri Tiranë 254
9 Harry Fultz Tiranë 251
10 Woodrow Wilson Tiranë 248
11 Asim Zeneli Gjirokastër 246
12 Bido Sejko Konispol 245
13 Besnik Sykja Tiranë 244
14 SH. M. B. Krrabë Krrabë, Tiranë 244
15 Dhaskal Todri Elbasan 244
16 11 Shkurti Libohovë 242
17 Tomorr Sinani Cërrik 242
18 Naim Frashëri Durrës 242
19 Gjergj Kastrioti Krujë 240
20 Ibrahim Hasmema Mullet, Tiranë 239
21 Haxhi Qehaj Rrogozhinë 239
22 Ibrahim Kodra Durrës 237
23 Sinan Tafaj Tiranë 235
24 Gjimnazi Rrëshen Rrëshen 235
25 Shkolla Gjergj Pekmezi Pogradec 234
26 18 Tetori Lushnje 232
27 5 Tetori Kuçovë 232
28 Themistokli Gërmenji Korçë 231
29 Ibrahim Muça Librazhd 229
30 Ernest Koliqi Tiranë 229
31 Petro Nini Luarasi Ersekë 228
32 Shote Galica Fushë-Krujë 227

Në datat 27-30 Qershor do të zhvillohet faza Pre-Eleminatore, nga e cila gradualisht do te dali edhe ekipi fitues i këtij edicioni.

LIBURNETIK ka si qëllim që të ketë një impakt sa më të madh në mënyrën e të menduarit tek këta nxënës, të cilët padyshim meritojnë që të flasin mbi idetë e tyre, ti prezantojnë dhe debatojnë ato, duke bërë të mundur që konkurrenca ti shtyjë ata drejt një përgatitje më serioze dhe një përfaqësimi më dinjitoz.

Vlerat qytetare dhe intelektuale janë kryefjala e këtij kampionati, i cili nuk kërkon të kultivojë vetëm dije dhe të vendosë në punë përdorimin e logjikës, por edhe të kultivojë qytetarinë dhe vlera sa më të mëdha kulturore.

I urojmë suksese të gjitha ekipeve të kualifikuara dhe fitoftë më i miri!