19 Dhjetor, 2020

Debat + Aftësi Komunikuese = Vlera Integriteti?!

Sot dua të ndalem në dy terma që unë besoj shumë (por pranoj dhe kundërargumenta) që luajnë rol parësor në zhvillimin e integritetit të një individ. […]
19 Dhjetor, 2020

Përrallë nga e Kaluara

Ka diçka shumë familjare në filmin kryevepër, ‘Përrallë nga e Kaluara’ të Dhimitër Anagnostit. Shumë skena përjetohen apo sjellin kujtime të ndryshme për çdo njeri, lexues […]
19 Dhjetor, 2020

Roli i debatit, integritetit, etikës dhe komunikimit në aspektin personal

Nëse disa vite më parë do më duhej të flisja për këtë temë, do buzëqeshja e papërfshirë, ndërsa sot shkruaj e mbushur plot me ide progresive. […]
19 Dhjetor, 2020

Votim mbi viktimën e emëruar INTEGRITET

Është thellësisht në natyrën e individit të sotëm, pre e një kulture pseudo intelektuale dhe komerciale, të përdor një fjalor mbresëlënës nga ana fonetike dhe prejardhja […]
18 Dhjetor, 2020

Të dish apo të dish shumë?

Nuk e ndjej se na duhet shumë të pyesim “të dish apo të kesh”, por e ndjej se duhet të pyesim “sa është e nevojshme të […]
18 Dhjetor, 2020

Rëndësia e debatit në shoqërinë tonë

Debati, një klas i veçantë arti, arti i të folurit, një sjellje e cila duhet me patjetër të përvetësohet nga e gjithë shoqëria. Ku ka më […]
18 Dhjetor, 2020

Debati dhe shoqëria shqiptare

Pavarësisht logjikës popullore që priret t’i qëndrojë larg debatit, duket se ai na shoqëron ngado. Na thuhet t’i ruhemi e t’i largohemi, a thua se është […]
18 Dhjetor, 2020

Nise nga Ti…

  Edukatë, kulturë, ndershmëri, karakter, komunikim, dije, përmirësim… Shpesh herë kemi dëgjuar për këto e shumë të tjera, të cilat përmblidhen me fjalën VLERA. Kur i […]
17 Dhjetor, 2020

Korrupsioni dhe mjetet digjitale për luftimin e tij

Të gjithë ne me siguri pranojmë që korrupsioni është një plagë për mirëfunksionimin e shtetit ligjor. Për të ditur pse e luftojmë atë dhe cilat janë […]
17 Dhjetor, 2020

Teknologjia: pro apo kundër korrupsionit?

Korrupsioni është një problem shqetësues në shoqëri. Korrupsioni krijon pabarazi dhe varfëri, dobëson ekonominë dhe demokracinë. Shumë elementë ndikojnë në këtë fenomen dhe një prej tyre […]