Përfundon faza e debateve në nivel rajoni. Këto janë 32 skuadrat Pre-Eliminatore që do të vijnë në Tiranë!
23 Qershor, 2022
Përfundon edicioni i V-të i Re-Debate, Kampionatit Kombëtar të Debatit: Shkolla “Harry T. Fultz” fituese e vendit të parë!
1 Korrik, 2022

Përfundon Faza e Debateve Pre-Eliminatore. Këto janë 8 debatet e Fazës Eliminatore!

Sot u përmbyll edhe faza pre-eleminatore e debatit kombëtar në kuadrin e Re-Debate, ku gjatë datave 27 dhe 28 qershor u zhvilluan debatet midis 32 shkollave. Në përfundim 16 ekipe debatuese, të cilat shfaqën një përkushtim të madh dhe shpesh ishte e vështirë edhe për antarët e jurisë për të vendosur dhe vlerësuar me pikë, kaluan drejt fazës eleminatore. Më poshtë janë edhe vlerësimet e përkthyera në pikë nga juria për secilin ekip debatues:
1. Themistokli Gërmenji (Korçë)- 200
2. Harry Fultz (Tiranë)- 243
3. 5 Tetori (Kuçovë)- 204
4. Sinan Tafaj (Tiranë)- 213
5. ëoodroë ëilson (Tiranë)- 191
6. Gjergj Kastrioti (Krujë)- 167
7. Gjimnazi Rrëshen (Rrëshen)- 212
8. Qemal Stafa (Tiranë)- 235
9. Naim Frashëri (Durrës)- 217
10. Ibrahim Hasmema (Tiranë)- 213
11. Ernest Koliqi (Tiranë)- 264
12. Besnik Sykja (Tiranë)- 260
13. Janaq Kilica (Fier)- 239
14. Flatrat e Dijes (Fier)- 272
15. Ibrahim Kodra (Durrës)- 241
16. Petro Nini Luarasi (Tiranë)- 260
17. Sami Frashëri (Tiranë)- 228
18. Ibrahim Rugova (Kamëz)- 223
19. Protagonistët (Tiranë)- 216
20. Sh.M.B Krrabë (Tiranë)- 127
21. Dhaskal Todri (Elbasan)- 222
22. Ibrahim Muça (Librazhd)- 214
23. 18 Tetori (Lushnje)- 237
24. Haxhi Qehaj (Rrogozhinë)- 215
25. Shote Galica (Fushë-Krujë)- 169
26. Tomor Sinani (Cërrik)- 174
27. Gjergj Pekmezi (Pogradec)- 174
28. Asim Zeneli (Gjirokastër)- 185
29. Hydajet Lezha (Lezhë)- 200
30. Bido Sejko (Konispol)- 211
31. 11 Shkurti (Libohovë)- 212
32. Petro Nini Luarasi (Ersekë)- 235

– Nesër do të zhvillohen edhe debatet për fazën eleminatore dhe çerekfinale midis 16 ekipeve fituese të debatit të cilat nga vlerësimet e jurisë kanë grumbulluar më tepër pikë.

 

Në vazhdim shorteu për Fazën Pre-Eliminatore

 

Re-Debate, Kampionati Kombëtar i Debatit zbatohet nga Organizata LIBURNETIK, me mbështetjen institucionale të Ministrisë së Arsimit dhe Sportit dhe Ministrit të Shtetit për Rininë dhe Fëmijët. Ky projekt-program mundësohet nga ‘Fondacioni Shoqëria e Hapur për Shqipërinë’ (OSFA), ‘Agjencia Kombëtare e Rinisë’, Kongresi Rinor Kombëtar përmes Tirana Youth Capital 2022 në bashkëpunim me Bashkinë Tiranë, si dhe UNICEF përmes projektit ‘Qëndro’mundësuar nga Qeveria Italiane. Për realizimin e këtij projekt-programi janë pjesë dhe kompanitë: ONE Telecommunications, Bukinist dhe TIBO.