Mirësevini!
Ne jemi LiburnEtik

Vizioni ynë

integrimi social

krijimi i një shoqërie të hapur, pa barriera

bazuar tek solidariteti dhe bashkëjetesa paqësore

Organizata LIBURNETIK lindi si një grup informal në vitin 2013 dhe u themelua zyrtarisht në Tiranë në Korrik 2014.

LIBURNETIK është një Organizatë Jo Fitimprurëse e krijuar nga vullneti i një grupi të rinjsh me qëllim ndërgjegjësimin, promovimin dhe zhvillimin e shoqërisë shqiptare, për përmirësimin e jetës sociale, nëpërmjet vlerësimit të nevojave të territorit dhe zbatimit të ideve, projekteve dhe aksioneve inovative.News & Events

16 Shtator, 2021

Përgjegjësia sociale e korporatave në zhvillimin dhe rritjen e kapaciteteve të komunitetit lokal

Ditën e hënë, 13 Shtator, në shollën 9 vjeçare të Thumanës u zhvillua ceremonia e ndarjes së certifikatave për nxënësit që morrën pjesë në shkollën verore […]
9 Mars, 2021

Prezantohet Projekti Re-Debate 5.1, Kampionati Kombëtar i Debatit

Më 4 Mars, në sallën e konferencave të Ministrisë së Arsimit, Sportit dhe Rinisë dhe pjesërisht përmes platformës ZOOM, Organizata LIBURNETIK organizoi eventin e prezantimit të […]
3 Dhjetor, 2020

“Thirrje për Integritet” debat rinor i organizuar nga SCiDEV në bashkëpunim me LIBURNETIK dhe Ambasadën e Holandës në kuadër të Javës së Integritetit

Integriteti është thelbësor për forcimin e qeverisjes së mirë dhe proceseve demokratike në rrugën e Shqipërisë drejt integrimit europian. Edukimi i të rinjve për integritetin është […]
parallax background
 
 

Projekti “Re-Debate 5.1, Rigjallërimi i Kulturës së Ndërveprimit dhe Aktivizmit” vazhdon si një domosdoshmëri për të rinjtë, pasi megjithëse mjetet e komunikimit në ditët e sotme janë të shumta dhe të larmishme, sërish në Shqipëri vihet re mungesa e hapësirave për debat nga qytetarët, për qytetarët dhe problemet e tyre. Këtë vit projekti përveç promovimit të kulturës së debatit tek gjimnazistët, synon edhe një rritje ndërveprimi dhe aktivizmi rinor në nivel lokal me fokus angazhimin e tyre dhe komunitetit në përmirësimin e politikave në arsim, por dhe në sektorë të tjerë për një zhvillim më të mirë të Shqipërisë në të ardhmen.

 

Projekte


parallax background
Programi "Dashuri përmes Ngjyrave" është një iniciativë e Organizatës LIBURNETIK në bashkëpunim me Institutin “Ramazan Kabashi”.
Ky program ka për qëllim të ofrojë shërbim vullnetarë pranë Institutit për fëmijët që nuk shikojnë.
Ky shërbim e vendos fokusin në zhvillimin e aftësive artistike përmes edukimit jo-formal, aktiviteteve që ndihmojnë në integrimin e tyre në shoqëri.
Më shumë