October 8, 2021

Panem et Circenses dhe Dhia e Komshiut

Një burrë qëndron i vetmuar në banak. E shikon një gjerman dhe i thotë banakierit ta qerasin me një birrë. – Unë jam Jezusi, thotë burri […]
March 15, 2021

Kur (nuk duhet) të mësohesh…

Më vitin 1978 në Amerikë u zhvillua një studim për të parë sa relative është lumturia. 22 persona që fituan miliona dollarë në lotari, 22 persona […]
January 20, 2021

A janë të rinjtë ardhmëria e vendit?

Komediani im i preferuar George Carlin në një prej stand up-eve të tij ka thënë se politikanët tradicionalisht fshihen pas tri gjërave: flamurit, Biblës dhe fëmijëve. […]
November 27, 2020

Kultura e debatit në Shqipëri

Je një shtetas i huaj cili vjen për herë të parë në Shqipëri. Je i lodhur nga udhëtimi dhe vonesat që pati për shkak të COVID-it […]
November 10, 2020

Qytetari model dhe mendimi kritik

Nuk ka shoqëri të përkryer. Të gjitha kanë probleme, të mëdha apo të vogla. Dhe zakonisht pas këtyre probleme fajësohet sistemi arsimor i cili dështon së […]